7/15/2013

Η ART BANK ΣΤΗ ΧΙΟ




Η εικαστική ομάδα Τράπεζα Τέχνης (Art Bank), μετά την συμμετοχή της στην Art Athina τον Μάιο 2013, διοργανώνει την έκτη κατά σειρά έκθεση καλλιτεχνικών νομισμάτων (art cash), που παρουσιάζουν η Αίθουσα Τεχνών Καλλιόπη και η Φωτογραφική Λέσχη Χίου στον χώρο τους, στην οδό Αμάντου 26, στο κέντρο της Χίου, από 11 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2013.

Είκοσι εφτά εικαστικοί-μέλη της Τράπεζας Τέχνης παρουσιάζουν καλλιτεχνικά νομίσματα και έργα με θέμα την «κρίση» ή αλλιώς τη χρονική περίοδο που διανύουμε, όπως τη βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.

Η ιδέα της Tράπεζας Τέχνης έχει ήδη ταξιδέψει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγινα, Σκόπελο, καθώς και στην Μπιενάλε Αθήνας 2011, ενώ η ίδια η έκθεση, εξελισσόμενη, παρουσιάστηκε στην Αθήνα στην ΕΠΑΣΚΤ, 2010, στο Φεστιβάλ Φυστίκι στην Αίγινα, 2012, στο 1ο Φεστιβάλ Ανταλλαγών και Αλληλέγγυας Οικονομίας στο Ελληνικό, 2012, στον Ορίζοντα στον Κεραμικό, 2012 και πρόσφατα, το Μάιο, στην Art Athena 2013, όπου απέσπασε πολύ ενθουσιώδη σχόλια.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ART CASH – καλλιτεχνικών νομισμάτων-
Αναστασία Καπινιάρη, Αφροδίτη Γούλα, Αφροδίτη Καραμανλή, Γιάννης Αντωνόπουλος, Διονυσία Μιχάλη, Δέσποινα Πανταζή, Διαμαντής Σταγγίδης, Ελένη Πολυχρονάτου, Έλλη Χούσου, Κίμων Αξαόπουλος, Cosmochaos, Κρίστη Πετροπούλου, Λίτσα Μουσούλη, Μαρία Αποστολοπούλου, Μαρία Δουκάκη, Μαρία Λιάκου, Μάριος Πασχάλης, Μπέττυ Τσιγαρίδα, Νίκος Πρέσσας, Στέλιος Μακρυγιάννης, Φωτεινή Αλεξοπούλου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΧΌΛΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Αλέξης Δάρας, Ανδρό, Βασίλης Μπότουλας, Δέσποινα Πανταζή, Λίτσα Μουσούλη, Θεοφάνης Κωνσταντίνου, Τζίμης Ευθυμίου

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 20.00 και εκπρόσωποι της Τράπεζας Τέχνης θα είναι διαθέσιμοι για συζήτηση και για να παρουσιάσουν την ιδέα των Art Cash.

Τη φιλοξενία της έκθεσης υποστηρίζουν το Παραδοσιακό Καφενείο Καφαλτί και η Ταβέρνα-Ουζερί Ρούσσικο. Τη μετακίνηση της η εταιρεία Blue Star Ferries.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Πέμπτη 11 Ιουλίου με Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: