11/11/2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ PROJECT ART BANK


Η Τράπεζα Τέχνης (Art Bank), δύο χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση με την έκθεση  «ART BANK Φάση Ι», διοργανώνει τη δεύτερη εικαστική της έκθεση  στο χώρο του ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ στον Κεραμεικό με τίτλο «Η κρίση του συστήματος και η κοινωνία των ανταλλαγών».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης
1.Οι δημιουργοί των καλλιτεχνικών νομισμάτων θα εκθέτουν τα νομίσματά τους (art cash), καθώς επίσης και άλλα έργα τους που ανταλλάσσουν με αυτά.
2.Θα εκτίθενται έργα με θέμα την «κρίση» ή αλλιώς τη χρονική περίοδο που διανύουμε, όπως τη βιώνουμε στην καθημερινότητά μας.
3.Θα λειτουργεί ανταλλακτήριο art cash.
4.Το κυλικείο θα λειτουργεί με τα art cash.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου θα γίνει συζήτηση με συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικότητες και άλλα εναλλακτικά σχήματα από το χώρο της ανταλλακτικής και αλληλέγγυας οικονομίας, με θέμα «Προσδιορισμός της αξίας στην κοινωνία των ανταλλαγών».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ART BANK

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: 30 Νοεμβρίου, στις 8.00 μμ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 30 Νοεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2012
                                                7.00 με 11.00 μμ

ΧΩΡΟΣ: Κεραμεικού 88 / Αθήνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:



ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1.Εγκαίνια
- Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 8.00 μμ

2.Debate με θέμα «Τι μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα την ευημερία της ανθρωπότητας; Η οικονομία που απορρέει από τις κυβερνήσεις των κρατών και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα ή η οικονομία των ανταλλαγών και της αλληλεγγύης;» από το Ρητορικό Όμιλο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
- Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μμ
- Τι είναι το Debate;
To debate είναι ένα δημοφιλές άθλημα παγκοσμίως και αποτελεί μια αναμέτρηση επιχειρημάτων και πειθούς γύρω από ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα.
Με 20 λεπτά προετοιμασίας, τέσσερις διμελείς ομάδες, αναλαμβάνουν είτε να υποστηρίξουν είτε να αντικρούσουν μία θέση, ανεξάρτητα από την προσωπική τους άποψη. Οι ομιλητές μιλούν εναλλάξ σε εξάλεπτους λόγους και νικητές είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν καλύτερα τη θέση που τους κληρώθηκε.
- Τι είναι ο Ρητορικός Όμιλος;
O Ρητορικός Όμιλος εισάγει τα μέλη του σε ένα αγώνισμα πειθούς και σύγκρουσης επιχειρημάτων και τα προκαλεί να σκεφτούν γρήγορα, να υποστηρίξουν τη θέση τους με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αντίπαλων ομάδων και να πείσουν κριτές και κοινό με το λόγο τους.
Παράλληλα, ομάδες του ομίλου συναγωνίζονται για να διακριθούν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει ο όμιλος και σε άλλα εγχώρια ή διεθνή!
Για περισσότερα νέα, ανακοινώσεις και επικοινωνία:
Κάντε like στη σελίδα του Ρητορικού Ομίλου Ο.Π.Α στο facebook:
Ακολουθήστε μας στο Twitter:
Παρακολουθήστε αγώνες στο κανάλι του Ρητορικού Ομίλου στο Youtube:

3.Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με την Άννα Μαρία Ηλιού παρουσιάzουν το «Grexit: Ανασκάπτοντας το Μέλλον της Ευρώπης»
- Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μμ
Ο όρος Grexit είναι ένας συνδυασμός από τις λέξεις Greece (Ελλάδα) και Exit (έξοδος), που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την έξοδο, εκούσια ή όχι, της χώρας από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, καθώς και το χάος που θα ενσκύψει στις Διεθνείς Κεφαλαιαγορές. Η κρίση στην Ευρώπη εντοπίζεται στο νόμισμα, στο Ευρώ, αλλά και στη Δραχμή που αποτελεί όχι μόνο το πνεύμα που στοιχειώνει το Ευρωπαϊκό φαντασιακό,
αλλά και αντιπροσωπεύει το κατασκευασμένο παρελθόν του νεοκλασικισμού στο νομισματικό πεδίο. Ο στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε μια συμπτωματική ανάλυση της νομισματικής κρίσης μέσα από τις εικονικές (αυτο)αναπαραστάσεις της ταυτότητας, της κουλτούρας και της αξίας όπως αυτές αποτυπώνονται στο νόμισμα. Η παρουσίαση στηρίζεται στο βιβλίο Grexit (2012), που επιμελήθηκε ο Γιώργος Παπαδόπουλος και είναι αποτέλεσμα του συλλογικού ερευνητικού προγράμματος «Δραχμή, Εικονογραφία και Συμβολική Αξία».
4.Συζήτηση με θέμα «Προσδιορισμός της αξίας στην κοινωνία των ανταλλαγών» με συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικότητες και άλλα εναλλακτικά σχήματα από το χώρο της ανταλλακτικής και αλληλέγγυας οικονομίας
- Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στις 8.00 μμ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: